Menu

Ulven i byen?

Fra tid til anden præsenteres vi for fotos af ulv eller ….Heldigvis har mange der færdes i naturen en eller anden form for fotoudstyr med hvad enten det er på lufte turen med hunden eller på vandreturen. Med jævne mellemrum får vi henvendelser i Ulvetracking Danmark, med spændende beretninger om at man har truffet hvad der kunne være ulv og en gang imellem er vi så heldige at man også har fået taget et eller flere fotos.

Dette skete også den 8. juni, hvor en familie i Trekantsområdet henvendte sig og havde taget en hel serie fotos. Det de havde fotograferet kunne i høj grad godt ligne en ulv ved første øjekast. I Ulvetracking var vi da også meget overraskede over billederne som oven i købet var taget lige i udkanten af et byområde.

Alle medlemmer i UT kiggede på billederne og det skabte en del intern debat. Flere detaljer kunne tolkes objektivt som gode kendetegn på ulv. Blandt andet havde halen den meget markante sorte spids, ørerne var tæt på at være en ligesidet trekant o.s.v. Omvendt var der også flere detaljer som talte mod ulv f.eks. den generelle kropsbygning, farven på pelsen, benene måske for korte o.s.v.

Overvejende var vi UT af den opfattelse at det ikke var ulv også set i lyset af den noget usædvanlige lokalitet. Specielt var der også flere hunderacer som kunne være den ”skyldige”. Dog var der stadig en nagende usikkerhed og vi besluttede derfor at lade eksperter se billederne, efter at have indhentet behørig tilladelse fra indsenderen. Fordi vi havde været inde på muligheden for at det kunne være en hund kontaktede vi en kendt ekspert på området ulvehunde og i særdeleshed Tjekkoslovakisk Ulvehund.

Efter at have studeret billederne skrev han følgende svar: citat ” Umiddelbart vil jeg heller ikke mene at det er en ulv, dog har den nogle lupide træk, som kunne minde lidt om Amerikansk ulvehund, f.eks. er "black phase" farven yderst sjælden i Europa, hvis denne farve variant overhovedet findes blandt vilde ulve i Europa?

"Hvad der i mine øjne taler for, at det ikke er en ulv er blandt andet den meget dybe brystkasse, den optrukne mave, ryggens skråning på den bagerste del ned mod haleroden, samt farve variationen, som dog er noget svær at definere med sikkerhed på disse billeder."

På baggrund af den usikkerhed han trods alt selv havde bad han om lov til at sende billederne til en amerikansk gruppe af specialister i amerikansk ulv og ulvehunde. Dette skete allerede samme aften og i løbet af natten til den 9. juni kom der svar fra USA. Her var man ligeledes helt sikre på at der ikke var tale om ulv, heller ikke amerikansk (hvor den så også skulle være kommet fra). Fra USA lød meldingen videre at det også kunne være en Amerikansk Ulvehund. Argumenterne for at det ikke var ulv, lød fra amerikanernes side som, citat ” Det er helt sikkert ikke en ulv, heller ikke en Amerikansk, men muligvis en Amerikansk Ulvehund. For lille hoved i forhold til kroppen, lange spidse ører, for dyb brystkasse, ikke lige ned hængende hale, bevægelse og højt båret hoved passer ikke overens med en ulv”.

Efter at billederne således havde været gennem en ganske grundig analyse, mente vi i Ulvetracking Danmark, at den endelige konklusion måtte være at det ikke var en ulv men mest sandsynligt en Tjekkoslovakisk Ulvehund eller en Amerikansk Ulvehund, hvilket efterfølgende blev meddelt familien.

For at fuldende billedet af hvor svært det kan være har billederne senest være sendt til Tyskland til ulve ekspert som har bedømt ”dyret” til at kunne være Belgisk Hyrdehund.

At vi her fortæller historien skyldes at vi synes historien viser et skoleeksempel på hvor svært det kan være med sikkerhed at afgøre hvad det egentlig er man ser ude i naturen. Det må absolut ikke opfattes som et udtryk for vi i UT ikke vil have fotos hvor man ikke er sikker på hvad man har fotograferet, tværtimod vil vi meget gerne have indmeldingen om så mange observationer som muligt da der ind i mellem faktisk dukker billeder og observationer op som indiskutabelt er ulv. Samtidigt giver de mange observationer også mulighed for at vi, både i de mere sikre observationer såvel som de lidt mere usikre, kan følge op på observationen og eventuelt søge yderligere objektive indikationer for ulv. Her gennem kan vi så underbygge sandsynligheden for om det er ulv eller ej.
Her er et enkelt billede mere fra omtalte sag således at du selv kan se og dømme hvad du ser.

Med venlig hilsen

Ulvetracking Danmark /L

Seneste offentlige formidling

TV2Fyn Indslag - Ulv på Fyn

Dna dokumenterer Ulv på Fyn

Ulve i Danmark
Lokale og Ulvetracking bidrager med omfattende data til Statens Naturhistoriske Museums officielle hjemmeside om Ulv.

Sjældent ulvefoto i Vestjylland

Første kobling af foto /byttedyr/DNA 

  Ulven i Ulfborg dokumenteres med foto 
Lokale bidrager med foto af Ulven 

Find en Ulvlort på din søndagstur

Ulvetracking Danmark afholder gratis arrangement.

 

Lokale hjælper med at afklare antallet af ulve

Prøver indsamlet af ulvetracking Danmark er med til at opklare antallet af ulve i Danmark 

 

Seneste offentlige formidling.

 

 

TV2Fyn Indslag - Ulv på Fyn

Dna dokumenterer Ulv på Fyn

 

Sjældent ulvefoto i Vestjylland

Første kobling af foto /byttedyr/DNA 

Find en Ulvlort på din søndagstur

Ulvetracking Danmark afholder gratis arrangement.

Ulve i Danmark
Lokale og Ulvetracking bidrager med omfattende data til Statens Naturhistoriske Museums officielle hjemmeside om Ulv.
Ulven i Ulfborg dokumenteres med foto 
Lokale bidrager med foto af Ulven 

Lokale hjælper med at afklare antallet af ulve

Prøver indsamlet af ulvetracking Danmark er med til at opklare antallet af ulve i Danmark 

The most visited gambling websites in The UK