Kom tæt på hanulven fra Stråsøkoblet i ny film

Hanulven fra Stråsøkoblet i enesteående film hvor du kan høre ulven snuse

Så kom ulven tæt på kameraet. Ulvetracking Danmark har i samarbejde med lodsejer opsat vildtkameraer og denne gang optog vi en ret enestående video af fuldvoksen ulv. Kameraet er placeret således at vi kommer så tæt på ulven som muligt uden at forstyrre.

“Dette er med formål at kunne se aftegningerne på dyret og efterfølgende individbestemme med andre billeder i andre landsdele.

Så er det reelt muligt at følge en enkelt ulvs vandring, altså hvis man har meget tydelige fotos af dyrene, da deres aftegninger i pelsen er enestående fra fyr til dyr” Fortæller Kim Møller 

Filmen er optaget Torsdag den 3 august 2017 om aftenen. På Filmen ses ikke korrekt dato. Dette skyldes at vildtkameraer nulstiller ved skift af batterier. Dette havde vi overset denne dag. Hvis du lytter godt efter på filmen, kan du høre ulven snuse.

Da vi ved at ulvene i Ulfborg på nuværende tidspunkt er mobile med deres hvalpe ønskede vi at få undersøgt om dette kunne være tæve ulv eller han ulv på filmen og vi ønskede at få en faglig kommentar på adfærden i videoen. Vi sendte derfor filmen til fagfolk, da vi var i tvivl om hvorvidt dette er tæve ulven fra Ulfborg eller hannen. Vi kunne nemlig ikke umiddelbart se dette på filmen, men kunne bekræfte at den er optaget i ulvezonen tæt på hvor ulveparret fra Ulfborg regerer.

“På videoen ser vi, hvad der utvivlsomt ligner en ulv. Man ser tydeligt den hængende hale med sort halespids, men som på grund af sommerpelsen ser lidt tynd og ynkelig ud. Desuden peger den kraftige hals, de korte men brede ører, de relativt lange og stærke ben og det generelt kraftige hoved på ulv. ” Forklarer Mark Desholm, der er biolog

Efter bekræftelsen af at det var en ulv på film var det naturligvis interessant om vi kunne komme nærmere på dyrets køn.

“Om det drejer sig om en han eller hun ulv, er svært at sige. Ulven kommer ind fra højre med snuden i jorden, og det er tydeligt, at den følger et duftspor af en eller anden slags – det kunne være fra et byttedyr eller en artsfælle. Ulvens lugtesans er som hos hunden ekstremt veludviklet, og vi skal forestille os et meget detaljeret 3D duftlandskab som ulven bevæger sig igennem. Den følger duftsporet mod venstre, men vender pludselig 180 grader, og følger det til lige uden for billedet til højre. Det duftafsættende dyr havde sikkert forladt grusvejen, og det opdagede ulven så ved, at duften stille forsvandt imens den gik mod venstre. Men interessen var tydeligvis ikke stor nok, for ulven vender igen om i dens oprindelige bevægelsesretning, og lunter afsted, nu med hovedet i højere position – altså nu uden at følge et duftspor på grusvejen. Men alt i alt en rigtig fin natoptagelse, af hvad der ligner en udvokset voksen ulv.” – Mark Desholm

De lykkedes derfor ikke med denne film at få kønsbestemt ulvene fra Ulfborg ud fra fotos, filmen må siges at være et spændende eksempel og beskrivelse på et af ulvens sanser – lugtesansen. Med denne sans beskrives det at ulven kommunikerer med sine artsfæller og at ulven kan lugte byttedyr på op til 2 kilometers afstand. 

For mere vidensbaseret ulve information anbefaler vi Statens Naturhistoriske Museums faktuelle hjemmeside om ulve i Danmark.

Denne kan du finde ved at trykke på dette link: SNM Hjemmeside – Ulve i Danmark

Lodsejer ønsker ikke at få kontakt med myndigheder og ønsker ikke sit område offentliggjort.

Publiceret den 14.08.2017 kl 07.00 – Møller

For henvendelse vedr. denne skrivelse kontakt Paw (42181901) – Kim (40890490)

 

Facebook kommentarer

Køb reklameplads og støt driften

1 Trackback / Pingback

  1. Tæveulv eller hvalp fotograferet i oktober 2018 - Ulvetracking Danmark

Kommentarerne er lukkede.