LANDMANDEN FIK BESØG AF ULVEN – DNA RESULTAT ULV

Ulvespor på mark, fundet ved DNA dokumenteret spildprøve

Lørdag formiddag d. 12.06.2016 får Ulvetracking en melding om fund af spor og ekskrement på en kornmark i midtjylland. Finderen er landmand og var ved at køre en vandingsmaskine ud på marken da han finder en stor lort med mange hår, han studser ligeledes over de store potespor. Ulvetracking blev kontaktet og vi guider findere igennem hvordan indsamlingen skal foregå, og ekskrementet  bliver lagt på frost for at bevare DNAét.

Område hvor der i midtjylland blev dokumenteret besøg af ulv

Søndag d. 13.06.2016 kører Ulvetracking hjem til finderen for at få hele historien, samt undersøge om der var spor at finde selvom marken blev vandet dagen før.

Finderne fortæller at han tidligt lørdag morgen kom kørende i traktoren med vandings maskinen på slæb, da han opdager nogle meget store poter som ikke burde være ude midt i en mark. Kort efter ser han den todelte lort som ikke ligner noget han har set før, den ene del er 15 centimeter lang og 4,2 cm hvor den er bredest, samt den er fuld af hår.

Ulvetracking dokumenterer ulvespor
Ulvespor
Ulvespor
Spildprøve dansk ulv – wolf scat

Efter modtagelse af ekskrementet tager vi ud for at nær studere området. Med alt held er sporene ikke blevet vasket helt væk af vandingsmaskinen, her finder vi pote spor på 9 centimeter i længden uden klør og helt tydelige dobbelt spor. Skridt længden er konsekvens over 125 centimeter over ca. 250 meter, hvor det var muligt stadig at finde spor, udover lige et sted hvor den er nede på 110 centimeter.

Ulveområde midtjylland

Finderen fortæller desuden at han sidste år observerede en ulv krydse vejen få km fra marken og fortæller at flere i området har observeret et ulv lignede dyr når de har været tidligt ude i naturen. Ulvetracking arbejder på muligheden for at sætte vildt kameraer op i området. 

Ulvetracking vil gerne benytte lejligheden til at takke de lokale øjne, i er en utrolig stor hjælp når det kommer til at kort lægge ulvens færden.

Afføringen sendes til Statens Naturhistoriske Museum i København for DNA analyse. Resultatet viste ULV…

Skrevet og Dokumenteret af : Sabrina Haaning

Publiceret 13.06.2016 – Møller / redigeret med resultat den 11.04.2017

Facebook kommentarer

Køb reklameplads og støt driften