LUCKY – DEN MIDTJYSKE ULV!

Lucky den midtjyske ulv

Nyt ulvebillede og meldinger samlet i en vurdering.
For en god ordens skyld vil vi blot nævne at dette er vores vurdering af den Midtjyske ulv. Oplysningerne er indsamlet igennem udtalelser fra fagfolk og dialog med øjenvidner til nogle af observationerne. Tusind tak for hjælpen fra jer alle. Det har været fantastisk spændende. 

Dataindsamling: Møller – Rasmussen

Køn: Hanulv

Længde: Ukendt
Alder: 3-4 år gammel (anslået da Luckys mor fik ny mage i 2009)
Vægt: ca. 40- 60 kilo
Skulderhøjde: 50-70 cm
Afstamning: Tysk fra Milkeler koblet, da DNA har bekræftet ulv fra dette kobbel i området hvor disse billeder er taget.

Billedet som du kan se her er fra starten af Juni 2013. Datoen passer ikke på vildtkameraet, men tidspunktet kl. 7.14 er korrekt. Lucky ser en smule pjaltet ud, men det er fordi han har smidt vinterpelsen og på billedet har sommerpels.

Det er ikke tilladt at publicere, overføre eller videregive billedet af ulven uden skriftlig tilladelse fra Ulvetracking Danmark.I må linke alt det i vil til artiklen i sin helhed.

Lucky er fulgt af lokale henover det sidste år og deres vurderinger er at han klarer sig godt. Ulve siges at have stærk revirhævdelse imod andre ulve og leve i adskilte territorier, dette må derfor også gælde for Lucky. Så han må formodes at være den eneste hanulv i området. Lucky skulle dog efter sigende være tolerant overfor at acceptere en hunulv hvis hun skulle komme forbi. Han blev set i området september 2012 hvor han kom luntende med et stykke råvildt, den 28 marts i år, en aften i Maj md. og det ovenstående billede er jo fra starten af juni i år. Derudover er han efter sigende set 15.09.2013 af en cyklist der passerede ham på en mark.

Derefter blev der midt i juli og i starten af august set 2 ulve sammen i området. Hvorvidt Lucky er en af disse, om det er brødre eller et ulvepar er ukendt. Disse 2 ulve blev observeret på en afstand af 20, 30 og 100 meter fra øjenvidnet. 

Her er i øvrigt billedet som blev taget af Lucky den 03.06.2013 

Lucky den midtjyske ulv

Lucky har behov for 3-5 kg føde i døgnet inklusive hud, hår og knogler, hvilket svarer til ca. 1825 kg. pr. år.
Han er set tage et rålam, jage en dåkalv og jage to stykker dåvildt. Derudover har han været i kontakt med et stykke kronvildt som der blev taget DNA prøver fra.
I et enkelt tilfælde fra en anden landsdel bør nævnes at kronvildtet var tilbage i området dagen efter at en ulv havde nedlagt et stykke råvildt.

Lucky er blevet set på 160 meters afstand, 120 meter og 60 meters afstand af mennesker.

Som alle andre ulve sætter Lucky forskellige sporaftryk igennem landskabet. I februar måned fandt en fotograf afføring i forbindelse med observation af Lucky. Dette blev indsamlet og indsendt til DNA testning. Luckys afføring vejede omkring 120 gram og kan ses her.

Der blev desuden taget disse billeder af poteaftryk direkte efter observation af ulven. Sporene blev desuden fulgt flere kilometer.
Aftrykkene blev vurderet til at være 11 cm lange og 8 cm brede. Poteaftryk er generelt svære at finde og hvis man er heldig falder man over dem ude i naturen. 
Se eventuelt mere om ulvens spor i landskabet her!

Foto: Max Steinar

Iøvrigt er Lucky under mistanke for at stå bag jagten på 14 får i Harrild, hvoraf 6 måtte aflives. Hvorvidt Lucky står bag dette er ukendt, da det ikke var muligt at bestemme ulvens oprindelse på det DNA som blev taget af disse får. Her er et par billeder af episoden:

Tusind tak til alle de mennesker der har hjulpet med bidragene til denne artikel…. Det har været fantastisk at snakke med jer..

Publiceret 24.09.2013 – Møller

Facebook kommentarer

Køb reklameplads og støt driften

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*