NYE ULVEBILLEDER FRA KARUP MAJ 2016

Her det rene råfoto fra vildtkameraet

En lokal lodsejer havde taget vildtkamera billeder i Karupområdet og kontaktede efterfølgende Ulvetracking Danmark for nærmere dokumentation. 
Kameraet havde hængt i 1,5 måned og taget ca. 350 billeder af vildtarter heraf 3 billeder af Ulv. 
Der er ikke før eller siden taget billeder af ulven på lodsejerens vildtkamera. 

Vi vil gerne takke lodsejer for at give os lov til at besøge området for yderligere dokumentation og  og efterfølgende at måtte anvende foto efter nærmere aftale i forbindelse med denne artikel. 

Ulv i Karup
Ulv i Karup

Ulvetracking Danmark kan bekræfte at billedet er fra dansk Jord da vi efterfølgende tog disse billeder fra kamera stedet på samme lokation. Lodsejer ønsker at være anonym. Dette respekteres.

Vi gør opmærksom på at såfremt denne metode for rekonstruktion skulle anvendes mangler en undersøgelse der indikerer fejlmargen. Derfor er målestok et skøn.

Målestok og fotografering anvendes til at vurdere størrelse på ulven
Kombineret foto, hvor 2 fotos er sat sammen. Den ene med ulv

Udover ulven på billedet blev der taget billeder af grævling, ræv, hare og råvildt. Kameraet hænger tæt på et råvildtområde som lodsejeren følger med vildtkameraer. Billederne af ulven er desværre en smule slørede. På nedenstående billeder af ræv ses tydelig størrelses og farveforskel.

Vildtkamerafoto af ræv til sammenligning med Ulv

Den veksel som ulven bevægede sig på er en meget anvendt råvildtveksel. Der hvor ulven standser og bruger sin lugtesans er midt på krydssporet hvor vildt færdes i begge retninger.
Som en del af råvildtvekslen er et større kratområde hvor råvildtet holder til.

Ulvens hastighed i landskabet

Vildtkameraet har en opløsning på 12 mp og en trigger hastighed på 1,2 sekundt og tager 3 billeder i rap derefter 1 minuts pause før ny reaktion. Vi målte afstanden fra kameraplaceringen og til sidste kendte placering og beregnede en mulig hastighed. 1,38 meter på et sekund, 83 meter på et minut, 4968 m på en time eller rundet op til 5 kmt. Ulven havde flyttet sig ca 5 meter på de 3 billeder. 5 kmt svarer til almindelig ganghastighed for et menneske.

Eksempel hvor vildtkamera via foto kan afsløre ulvens hastighed

Afstanden fra vildtkamera til ulv

Her kan du se et lille videoklip af at vi opmåler i området. Korteste distance til kameraet er 9 meter på det sidste ulvefoto.

 

Ulvens aftegninger
Ulven på billederne har realistisk og knap så kontrastrige farvetegninger, pænt korte ører og ret kraftig hoved imellem øjne og øre og dette indikerer ulv.
Billedet blev taget den 04.05.2016. To dage senere blev der ca. 20 km sydpå Ved Ovstrup hede taget meget detaljerede fotos af en enlig ulv. 

Foto af ulven tilklippet og lysnet så farver bedre ses

Hvad ved vi om ulve i midtjylland her i 2016?

Vi har samlet data fra området i følgende kort. Ulvens retning på de 3 foto er fra Nord mod syd. 

Der er i området blevet undersøgt for mulig afføring til DNA verificering. Der blev ikke fundet afføring i området. Vi gør opmærksom på at Statens Naturhistoriske Museum gerne hjælper med DNA analyser på frivillig basis. Kontakt os hvis du skulle finde afføring fra Danske ulve.

Kort over dokumenterede ulve i midtjylland – ulvetracking Danmark

Skulle du have taget vildtkamerabilleder af dansk ulv, hjælper vi gerne med dokumentationen og anonymiteten.

Vi kender en del dygtige fagfolk som gerne hjælper.

Ulvetracking Danmark er et frivilligt ulønnet netværk som arbejder med data omkring de danske ulve og vi appellerer til din hjælp med at dele denne artikel på sociale medier.

Ved al henvendelse vedr. denne artikel kontakt Paw Rasmussen på 42181901 eller Kim Møller på 40890490 

Publiceret den 29.05.2016 kl 18.00 
Detaljeret data ligger ved Statens Naturhistoriske Museum og offentliggøres ikke.

På vegne af Ulvetracking Danmark 

Tak til lodsejer for en god aften i godt selvskab.
Vi ønsker alle jer der læser denne artikel en god dag.
Møller

Facebook kommentarer

Køb reklameplads og støt driften