NYT DNA FUND I SILKEBORG OMRÅDET 2016

Kort over ulveforekomst midtjylland

Der er ulve aktivitet i midtjylland.

Den 01.01.2016 var Christian ude at gå med sin familie i Silkeborg området. Det havde lige været nytårsaften og nytårsdag var kold og stille. Familien færdes jævnligt i området. Denne gang bemærkede de en ukendt markering med afføring som de ikke hidtil havde registreret. Den blev fundet på et krydsspor. De kontaktede Ulvetracking og efter dialog blev prøven indsamlet og i februar overdraget til Statens naturhistoriske Museum. Den blev analyseret til 100% identisk med ULV. Christian fik besked i Torsdags.
(vi gør for en god ordens skyld opmærksom på at denne prøve endnu ikke er valideret ved andet laboratorie jf. normal praksis)

I Juli 2015 var en ihærdig Triatlet ude at Cykle i Ikast området som han ofte anvender til sin træning. Her observerer han en ulv fra cyklen. Han kontakter Ulvetracking Danmark og vælger dagen efter at tage tilbage til omådet. Her finder han afføring som han indleverede. Ulvetracking overleverede prøven til Statens Naturhistorisk Museum, der efterfølgende undersøgte prøven og fandt at DNAet var 100% identiske med ulv. 
(vi gør for en god ordens skyld opmærksom på at denne prøve endnu ikke er valideret ved andet laboratorie jf. normal praksis)

Ulvetracking Danmark har siden 2015 Samarbejdet med Statens Naturhistoriske museum vedr. de Danske ulve.
Se ulvetracking Danmarks samarbejdsaftale med Statens naturhistoriske museum her: KLIK – Samarbejdsaftalen ligger her!

For prøver som er indleveret til SNM er følgende praksis gældende:

Citat Anders Johannes Hansen – Center of geogenetics

Senest var 2 ihærdige ornitologer ved Aulum her den 6. maj 2016 ude for at fotografere fugle. Her tog de hvad der formentlig er de bedste billeder til dato af danske vilde ulve. Billederne vurderes af så høj kvalitet at det reelt set ud fra foto vil være muligt at genbekræfte dette individ, med foto af tilsvarende kvalitet på et senere tidspunkt, blot på aftegningerne etc. i pelsen. 

Den seneste spytprøve taget på dette stykke kronvildt overdrages til Statens Naturhistoriske Museum Maj 2016. Vi ser frem til resultatet.

Spytprøve på ulv opsamlet på Krondyr

Offentliggjort / Publiceret: 08.05.2016 kl 12.30

Møller
Ulvetracking Danmark

Facebook kommentarer

Køb reklameplads og støt driften