Sådan gør vi

Når du kontakter os på mail eller telefon sker der typisk følgende:

Ulve og Husdyr

Hvis din kontakt drejer sig om husdyr som du mistænker være nedlagt af ulv, så tilbyder vi gratis udlån af vildtkamera og rådgivning omkring opsætning. Vi tilbyder desuden på kilometer takst ulønnet at undersøge dit område med en af vore specialtrænede hunde som kan opspore spildprøver fra ulv.Ved husdyr henviser vi altid til naturstyrelsens ulvekonsulenter.Ved bekymringer om nærtstående angreb eller at holde husdyr i ulveområder, så trækker vi på netværket af erfarne husdyrholdere som har erfaringer i hegning og henviser hertil og skaber kontakten. Du kan også kontakte os hvis du ønsker kontakt til andre husdyrholdere som har husdyr hvor der færdes ulve.

Vildtkamerafoto af en overvåget indhegning. Kameraer var udlånt af Ulvetracking

 

Ulveobservation eller foto

Hvis din kontakt drejer sig om en ulveobservation eller foto, gennemgår vi din henvendelse og anvender netværket af lokale og fagfolk til at medvurdere på din henvendelse. Derefter modtager du en vurdering samt råd omkring det videre forløb og hvem du yderligere kan kontakte. Derudover henviser vi til myndigheder. 

 

Bekymringer om færdsel i ulveområder

Hvis du kontakter os fordi du er bekymret sker der følgende:
Her vil du møde vores lokalrådgivning om erfaringer med at bo og færdes i et ulveområde, samt blive inviteret med på en ulvetur i lokalområdet omkring Stråsø, så du ved egen erfaring kan danne dig en risikovurdering, imens du er ved os på en ulvetur. Vi bor midt i ground zero. Se mere om disse ture på kronheden.dk

Vi har typisk en meget hurtig sagsbehandling og du har ofte et komplet svar fra os inden 24 timer efter din kontakt.

Pyreneere hunde passer på fårene i en indhegning

 

Forskning

Ulvetracking Danmark har et tæt samarbejde med Statens Naturhistoriske Museum i København(SNM) . Prøver som vi indsamler eller modtager fremsender vi til SNM hvor de efterfølgende analyseres på frivillig basis af Center of Geogenetics laboratoriet, som anses for en af verdens førende på området. Med baggrund i at analyserne foregår på frivillig basis uden for normal arbejdstid betyder at der kan gå længe inden et analysesvar fremkommer.  Analyserne og det frivillige arbejde foregår uvildigt. Alle prøver og resultater stilles frit til rådighed for Naturstyrelse og myndigheder. Både på koordinat, dato og art niveau. Områdebeskyttelse er grundlæggende i aftaler for udlevering af data til naturstyrelsen.

Derudover har vi periodisk haft samarbejde og projekter med forskere og studerende på Århus Universitet, Naturhistorisk Museum i Århus, Cambridge University, Nottingham Trent University og University of Bristol.

Vi har i samarbejde med lokale indleveret mange hundrede afføringsprøver, spytprøver fra kadavere, observationer, optagelser og fotos og til universiteter og fagpersoner.

Samarbejdsaftale med Københavns Universitet
Her kan du læse om og se samarbejdsaftalen med Statens Naturhistoriske Museum

Her kan du læse forskelligt videnskabeligt materiale vedr. ulve. Der kommer løbende artikler o.lign. som vi kan stå inde for. Se desuden vores nyhedssektion.

2016

 

For mere relevant forskning og faktuel viden henviser vi til og anbefaler Statens Naturhistoriske museums officielle hjemmeside om Ulve.

www.ulveidanmark.dk

Se videoen fra Statens Naturhistoriske Museum hvor de fortæller om ulvens spredning her…10.02.2017

http://video.ku.dk/ulve-i-danmark