TÆVEULVEN FRA ULFBORG – NYE VIDEOOPTAGELSER

Tæveulv er filmet på vildtkamera af lokale lodsejere.

Enten er tæveulven fra ulveparret ved Ulfborg kommet langt omkring på nuværende tidspunkt, eller også er der sandsynligt tale om en ny tæveulv ved ulfborg. For en god ordens skyld vil vi inden du læser videre oplyse at fagfolk er orienteret og har været involveret i analysen.

Data:

Film 1:

25.06.2017 kl 09:35

I første omgang var usikkerhed om hvorvidt dette var ulv.  Dyret blev vurderet meget slank, den ser ret tyndpelset ud – måske derfor ørerne ser så høje ud! Den kontrastrige pels ligner både typisk ulvehund og ulv! Men det kan også være en ulv, da hovedet ser kraftigt ud! Området er af lokale blevet undresøgt for forekomst af ulvelignende hunde, der findes ingen Tjekkoslovakiske Ulvehunde i området, eller lignende.

Området har igennem de sidste 4 år løbende haft besøg af ulv og lodsejer beskriver flere observationer henover de seneste år, senest observationer af både 1, 2 og 3 dyr.  

Filmene er optaget i 25 meters afstand fra vildtkameraet. Som i kan bemærke i filmene så starter filmene inde midt i billedet. Dette snyder i første omgang øjet og forståelsen af filmen, men skyldes at dette vildtkamera er i den billige ende og har en forholdsvis lang reaktionstid ift. aktivering af videooptagelse. Det vil sige fra sensorer registrerer et dyr til kameraet aktiverer, vurderer vi svarer til længden af pause i optagelse, ud fra det kendskab vi har til vildtkamera monteringer.

Størrelse på dyret:

Her kan i se et foto af krondyr taget på vildtkameraet. Dette kan i anvende til at vurdere størrelsen på dyret. Størrelsen på dyret i filmen har vi ud fra dette vurderet til plausibel ulv. 

Krondyr fotograferet på vildtkameraet til sammenligning
Krondyr på mark til sammenligning

Film 2:
25.07.2017 Kl 17:12
Dyret kommer her 4 uger efter tilbage til området. I denne film sætter ulven sig ned og tisser eller tømmer analkirtler, skraber efterfølgende i jorden og springer videre. Dette er typisk tæve adfærd da tæver urinerer ved at tæven er lige i ryggen, skyder hofterne ud til siden og trækker halen bagud. Hvis den skulle af med afførring vil den formentlig krumme ryggen og trække forben og bagben mere sammen. Ulven på vildtkamera filmen vurderes slidt i pelsen og mat i farven, dette vurderes formentlig at kunne skyldes at hun i en længere periode har produceret mælk til hvalpe. 

Validering af område:

Ulvetracking Danmark kan bekræfte at vi er i Ulfborg området med de pågældende optagelser. Her kan i se en film optaget hos lodsejeren, på den eksakte placering af vildtkameraet, hvor vi opmåler afstanden fra vildtkameraet til ulven. 25 meter var resultatet. Vi kan desuden bekræfte at vi hvor ulven færdes er 150 meter fra bebyggelse og 50 meter fra en fold med husdyr. 

Lodsejer ønsker ikke kontakt med myndigheder eller at offentliggøre fotosted, da han ikke ønsker at være en del af ulvecirkusset.

Samlet vurdering

Højst sandsynlig dansk tæveulv i Ulfborg på video 2. Det er ikke muligt at vurdere om det er samme individ på film 1 og film 2 da afstanden til kameraets linse er for lang og dyrene viser forskellige sider og det derfor ikke er muligt at individbestemme ud fra de 2 videoer. Derfor kan der være tale om 2 forskellige individer. 
Det kan ikke udelukkes at analysen kan pege i anden retning, men der er mange undersøgte indikationer der taler for tæveulv.

Publiceret 01.08.2017 kl 07.00

Artiklen er skrevet af Møller, på vegne af ulvetracking Danmark.

 

Facebook kommentarer

Køb reklameplads og støt driften