ULV I ØSTJYLLAND I AUGUST 2014

I august 2014 blev Ulvetracking kontaktet af et ægtepar der havde fundet et rådyr-kadaver, på deres mark, på de billeder de vedlagde, vurderede vi at det kunne ligne et byttedyr fra ulv. Vi tog til området og fik sikret dna materiale i form af spytprøver. 

Analysen på Biosciense blev desværre vanskeliggjort af at kadaveret ikke var helt frisk, men til sidst kom resultatet.

Indsendt til analyse, resultatet viste: ULV
Analyseret af Liselotte W. Andersen – Projekt nye arter

Individ: Ukendt (ilægges i denne artikel senere)

Dyret var nedlagt på en større indhegnet eng i kuperet landskab, og lå i højt græs, så der var ingen poteaftryk. 

Området blev undersøgt for eventuel afføring, men der blev ikke fundet nogen. Der var ingen former for husdyr på engen. Cirka 20 m fra hvor kadaveret lå, var græsset tydelige nedtrådt, og der lå totte af rådyr pels i græsset. Dette var op af et hegn, hvor hegnstråden bar præg af at der var et dyr der var rendt ind i det.

Kadaveret havde tydelige bidemærker i halsen, og flere ribben var klippet over ved bid. Rygstykket var væk, kødet på indersiden af køllerne var væk, og bughulen var tømt. Der blev taget dna svap på de overbidte ribben og i bidemærkerne på halsen samt den nedgnavede ryg. 

Kadaveret var desværre allerede gået lidt i fordærv på grund af vejret, og der var gået spyfluelarver i det. Ud fra larvernes størrelse var de cirka 2 døgn gamle, så kadaveret har ikke været mange dage gammelt.

Publiceret 04.01.2015

Facebook kommentarer

Køb reklameplads og støt driften

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*