Ulvehvalpene tæt på! – 10 meter – Se filmen her!

Her kan du se en af ulvetracking danmarks folk være 10 meter fra en ulvehvalp

Ulvetracking Danmark har i flere år fulgt de danske ulve. Vi har været tæt på dem både dag og nat og set dem i et utal af forskellige situationer.

Fælles for de fleste af vores oplevelser er at de sker pludseligt og ofte som noget vi ser ud af øjenkrogen. Denne gang blev det en film af ulve på 10 meters afstand.

Vi bor inde i de områder hvor vi har ulv eller ynglende ulv. I dette tilfælde er det i et af yngleområderne i Vestjylland.

Ulvehvalpe er af natur nysgerrige og i en stejl læringskurve hvor de på ganske kort tid skal tilegne sig de færdigheder der sikrer artens overlevelse. Det kan måske forklare at ulvehvalpe er ret opsøgende og nysgerrige i deres adfærd.

Vi har adskillelige gange haft ulve og ulvehvalpe forbi de steder hvor vi bor.
Rigtig mange søger deres information og viden fra sociale medier og nyheder.

Ofte er der disse steder “smurt tykt på” så man har noget af snakke om efter man har læst artikler og opslag. Meningen er ofte debat og her giver Ulven bid i de overvejelser man kan have om at færdes i naturen, da ulven altid har givet mennesket kuldeskær bekymring. Derfor er det måske en god historie.

Sandheden er dog en anden.

Vi har observeret ulve i timevis over flere år. Vi har været ganske tæt på dem. Ja faktisk inde på 5 meters afstand af en ulvehvalp, men det fik vi ikke på video eller billeder, for det i sig selv er faktisk en stor bedrift.

I bund og grund handler det om at kunne sidde stille i naturen hvis man vil opleve den og måske se en ulv. Dette kniber for mange i disse år da hastigheden i samfundet er stigende og de hurtige “swipe” på mobilen er den ungdoms og voksen kultur vi står med pt.

Dette er måske den største udfordring for naturformidling. Mange vil måske mene at vi blot skal bruge vores mobiltelefoner i formidlingen.

Her er vi som i nok kan fornemme uenige. Vi skal tværtimod sørge for at der kommer tilpas meget ro så man faktisk får oplevet naturen og ulvene uden det “panik filter” som telefonen med de sociale medier skaber. Så i bund og grund bør du lægge den væk og i stedet trække vejret.

For sandheden om kontakt med ulve er, at der faktisk ingenting sker…..

Ja,- det er helt rigtigt!

Der sker faktisk absolut intet udover at din puls stiger og du kan høre dit hjerte. Fordi du bliver overvældet af det du ser. Faktisk fordi du er kommet så meget i ro at du kan høre og mærke det. Bagefter bliver du formentlig glad.

Dette er formentlig den direkte opskrift på at kunne opleve og se en ulv. Vi ønsker jer alle en rigtig dejlig naturoplevelse når i besøger Stråsø eller andre naturområder i Danmark.

Vi håber at i her i sommeren får så meget ro at i virkelig får naturen ind under huden og faktisk ønsker vi jer at i ser en ulv.

Her kan i se en film vi har optaget hvor en af ulvehvalpene er på 10 meters afstand. Det har været en ret krævende proces som i nok kan forestille jer.

Mange har drømt om at opleve dette, få har gjort det.
Vi ønsker jer god fornøjelse med filmen og håber i kan sætte jer ind i oplevelsen. Go sommer 2020.Skrevet af: Møller/ Ulvetracking Danmark 2020

Her kan du se en af ulvetracking danmarks folk være 10 meter fra en ulvehvalp

Facebook kommentarer

Køb reklameplads og støt driften