Ulvene fra Stråsø er med hvalpe igen i 2020

Drægtig tæve på foto ved Ulfborg
Drægtig tæveulv taget på foto ved Ulfborg den 05.04.2020 Kilde: anonym via Ulvetracking.dk

Tæven er drægtig

Ulvene i Stråsøkoblet har den seneste periode været meget aktive. Dette er helt normal ulveadfærd i et etableret kobbel når de gamle ulve igen skal yngle. Der har været en del meldinger om op til 6 ulve der er set sammen og flere har været så heldige at få taget fotos af de meget aktive ulve.

Netop nu er den periode hvor ulveparret leder efter et sted hvor det om ca 1 måned kan sætte yngel. På fotoet kan i tydeligt se at tæven har taget på i vægt og er med hvalpe.

Vi har sendt fotos til et par fagfolk som tilkendegav at der var tegn på at det er tæve med hvalpe og at det også passer med årstiden.

Ulveparret fra Stråsø der leder efter yngleplads April 2020

Vi har desuden drøftet lidt frem og tilbage med fagfolk ift. om det skulle være muligt at dette var et nyt ulvepar i Ulfborg området med en af sidste års hvalpe. Vi ved at ulve typisk bliver kønsmodne når de er omkring 22 måneder, men det er registreret så tidligt som i 10 måneders alderen.

Desværre er det ikke muligt at afgøre af 2 grunde. For det første er sidste års hvalpe på nuværende tidspunkt lige så store og udvoksede som forældredyrene. For det andet er det desværre ikke muligt at individ bestemme på sort hvide natfotos og der mangler DNA svar som kan afhjælpe dette.

Hvis du har lyst til at se det sidste ulvefoto fra denne serie så kan du se alle fotos her i vores billede arkiv. Billedearkiv

Vi takker den anonyme kilde for at måtte anvende fotos. Vi er bekendt med optagested og kan bekræfte dette.

Husk, du kan altid kontakte os anonymt og få dine fotos med i vores omfattende billedearkiv. Go påske 🙂

Foto: anonym via ulvetracking.dk

Møller/April 2020

Facebook kommentarer

Køb reklameplads og støt driften